Adferd i havna

Denne siden skal bidra til at vi får ett bedre båtliv i havna vår. Savner du noe så send en e-post til post@knarberg.com

Kjøring på vannet i havneområdet

Når du kjører i havneområdet vårt så kjør forsiktig og med sakte styrefart. Vis hensyn og husk at hekkbølgen kan være ett problem for andre.

Fortøyning av båt i havna

Når du fortøyer båten til brygga skal tauet ha strekkavlaster. Strekkavlaster kan være innebygget i tauet eller av gummi eller tilsvarende materiale. Dette finnes også strekkavlastere av metall. Dersom disse lager støy er de IKKE tillatt i havna vår. Vi ønsker ikke å skape støy for nærmiljøet vårt.

Dersom du skal kjøpe strekkavlastere anbefales det å kjøpe ett produkt i anerkjent kvalitet. De billigeste er ofte i dårlig kvalitet og har kort levetid.

Støy fra tauverk

Har du båt med mast så sørg for at tauverk ikke skaper støy for nærmiljøet. De fleste har vel irritert seg over støy fra tauverk som står og slår i vinden.

Strøm i båt

Benytter du 230 volt fra bryggas strømstolper skal du ha skilletransformator i båten. Denne sørger for at strøm fra brygga blir transformert til 230 volt i båten, derav oppstår to separate strømkretser som fysisk ikke er knyttet til hverandre. Dette sørger for at strøm i båten ikke påvirker strøm i nabobåter eller skader bryggeanlegget. Gjennom våre samarbeidspartnere Noratel AS og Ingeniør Furuseth AS har vi fått meget gunstige pristilbud på skilletransformator tilpasset båtbruk med softstart som sørger for at strømkretsen ikke blir overbelastet ved oppstart. Prisene for en 10 Ampers skilletransformatoer er kr 7.300,- inkl mva mens en 16 Ampers skilletransformator koster kr 8.100,- inkl. mva. Send en post til post@knarberg.com så hjelper vi deg å bestille. Vi bistår med glede også ikkemedlemmer.

(Prisene er pr. 14.03.2014)

Bruk av bil i havna

Kjør varsomt og unngå støvdannelse i sommerhalvåret. Parker på anviste plasser og ikke benytt mer plass enn nødvendig.

Hensetting av båthenger i havna

Båthengere skal IKKE parkeres på biloppstillingsplassene. Det er tillatt å hensette henger mellom utsettingsrampen og pir 2 (ved avfallscontaineren) i inntil tre døgn.